Cum evoluează Managementul Vizual?

visual-management-exp

Managementul Vizual evoluează pentru a furniza moduri de comunicare prin reprezentări video în locul instrucţiunilor scrise, iar astfel informaţia este identificată, asimilată şi procesată rapid.

80% din informaţiile pe care le primim sunt furnizate prin simţul văzului. Desenăm pentru a ilustra şi distribui ideile, gândurile şi emoţiile noastre.

 

VM-Trolley-storageSunna Design, o companie inovatoare specializată în iluminatul stradal solar inteligent (Consultaţi studiul de caz Sunna Design) utilizează ecrane Integrate de management vizual conectate la staţiile de lucru, pentru a furniza un flux de informaţii şi date în timp real, pentru a susţine producţia, furnizând acces la informaţiile cele mai recente referitoare la producţie în cadrul întregii fabricii inteligente.

Tehnologia avansată de managementul datelor şi recunoaştere a obiectelor şi-a sporit capacitatea de a analiza informaţiile de la sistemele de producţie în timp real, determinând un rezultat extrem de pozitiv. Un exemplu este reprezentat de soluţiile noastre utilizate în parteneriat cu Arkite, care au furnizat recent HIM către compania CNH Industrial (Consultaţi studiul de caz).

Informaţiile sunt revizuite şi actualizate în orice moment pentru o eficienţă sporită.

În mediul de producţie de tip lean, managementul vizual asigură faptul că datele şi informaţiile sunt transmise corect. Succesul depinde de posibilitatea ca informaţiile corecte să fie disponibile la locul şi la momentul potrivit pentru identificarea rapidă a blocajelor din fluxul de activităţi. Furnizarea de instrucţiuni detaliate, însă uşor de implementat, reprezintă cheia pentru fabricarea corespunzătoare şi eficientă a produsului şi obţinerea calităţii şi volumului dorit.

Sistemele de management vizual pot furniza reprezentări vizuale ale activităţilor programate, permiţând administrarea şi monitorizarea acestor activităţi. Activităţile sunt divizate în două elemente, care sunt organizate şi efectuate repetat în mod secvenţial, pentru a evita variaţiile din proces, care pot creşte duratele de execuţie, pot cauza întârzieri şi o scădere a standardelor de calitate.

vm-polidia-displayProcesele de monitorizare şi înregistrare vor evidenţia unde pot fi efectuate rectificări şi astfel poate fi dezvoltată o abordare mai eficientă, permiţând îmbunătăţirea continuă, un reper pentru cele mai bune practici.

Numeroasele utilizări din producţie includ, de exemplu:

 

  • Harta fluxului de valoare (VSM),
  • Standardizarea activităţilor
  • Administrarea 5S
  • Sistemul primul intrat – primul ieşit
  • Prezentarea informaţiilor transmise

Acesta reprezintă  instrument important în mediile de producţie de tip lean, în care timpul şi resursele dedicate transmiterii informaţiilor, care, deşi necesare, reprezintă o formă de pierdere. Distribuirea efectivă a comunicării consistente poate fi utilizată pentru a elimina pierderile şi pentru a obţine un flux de activităţi echilibrat, de tip LEAN. Distribuiţi prezentările standardizate ale activităţilor utilizând un instrument de management vizual, precum un panou de activităţi mobil sau un cub de informaţii, pentru a-i împiedica pe angajaţi să elaboreze liste necorespunzătoare cu activităţile care trebuie să fie efectuate în staţiile de lucru.

De ce nu utilizaţi percepţia vizuală pentru a simplifica şi eficientiza activităţile ?

Contactaţi echipa noastră de proiectare pentru a discuta soluţiile adecvate pentru cerinţele dumneavoastră unice.