Metodele de producţie devin mai INTELIGENTE odată cu introducerea AGV –ului

agv-factoryofthefuture

Vehiculele Ghidate Automat* transformă mediul de fabricaţie, deoarece metodele de producţie devin INTELIGENTE şi trecem la cea de a Patra Revoluţie Industrială.

Industry 4.0 duce producţia de tip LEAN la următoarea generaţie, utilizând tehnologia inteligentă şi date în timp real pentru a creşte productivitatea, pentru a elimina erorile şi pentru a reduce costurile. Tehnologia de recunoaştere a obiectelor poate detecta senzorii incorporaţi în fluxul operaţional şi în sistemele de depozitare, de exemplu, pentru a ghida în mod corect activităţile standardizate şi pentru a alerta muncitorii atunci când este înregistrată o eroare. Vehiculele Ghidate Automat (AGV-urile) reprezintă viitorul în transportul articolelor în jurul spaţiului de lucru, deoarece sunt mai sigure de utilizat şi se integrează bine în soluţiile moderne pentru procese din numeroase sectoare, inclusiv: Industria Aerospaţială, Tehnologia de tip High Tech, Ingineria electronică şi Industria Auto.

Vehicule Ghidate Automat (AGV) – Un vehicul care se bazează doar pe automatizare, denumit robotic sau autonom. După intervenţia unui circuit integrat, a crescut sofisticarea tehnologiei de automatizare. Producătorii au adăugat o gamă variată de funcţii automate la locul de muncă.
Compania Zodiac Aerospace (consultaţi studiul de caz Zodiac Aerospace), creatoarea inovatoare a Fabricii Viitorului, a îmbrăţişat cea de a Patra Revoluţie Industrială îmbunătăţindu-şi sistemele cu procese şi fluxuri operaţionale automatizate. Introducerea de soluţii AGV, fiecare cu sarcini diferite, a furnizat cărucioare automatizate şi sisteme de depozitare şi transfer pentru patru scenarii diferite.

Flexibilitatea sistemului AGV este critică pentru dispunerea unităţilor de producţie, deoarece mişcarea este garantată prin benzi fixate pe podea. Aceasta asigură flexibilitatea unică în ceea ce priveşte configurarea traseelor şi modificările acestor trasee. Sistemul AVG de la Trilogiq este extrem de flexibil în zona de producţie şi răspunde la nevoia de transport automatizat fără şofer.

Una din cele mai recente aplicaţii instalate de Echipa noastră AGV a rezolvat problemele legate de manipularea produselor finite pentru un alt client, prin proiectarea unui sistem care răspunde la un apel de la distanţă efectuat de operatorii de linie. AGV –ul părăseşte platforma de descărcare şi soseşte în staţia de lucru, unde produsul finit este pregătit pentru ambalare şi expediat către clientul final. Implementarea unui sistem de prindere automatizat de tipul “Pivot – Cârlig” permite AGV –ului să transporte paleţii de produse finite la platformele de descărcare şi ambalare şi apoi acesta este disponibil pentru următoarea misiune.

Sistemul AGV foloseşte un motor dublu, pentru a asigura deplasările pe două direcţii, utilizând un singur traseu, prin care clientul nostru a beneficiat de reducerea costurilor de instalare şi întreţinere.

Metodele de producţie devin INTELIGENTE odată cu introducerea AGV-ului, Sistemelor de Recunoaştere a Obiectelor şi tehnologiei Pick to Light.

 

Sistemele de transport, prelucrare, depozitare şi producţie sunt capabile să efectueze sarcini complexe în fabrica inteligentă, ceea ce înseamnă că operatorii vor beneficia de îmbunătăţiri ergonomice şi de medii de lucru mai sigure, deoarece sarcinile grele, repetate sau dificile sunt ghidate sau preluate integral de sistemele automatizate.

 

Revoluţiile Industriale

  • Prima Revoluţie Industrială – Secolele XVIII – XIX în Europa şi America, atunci când puterea aburului a preluat un rol central.
  • Progresele tehnologice importante au inclus telefonul, becul electric şi fonograful, fiind posibile datorită electricităţii, motoarelor cu combustie şi noilor surse de energie.
  • Cea de a treia Revoluţie Industrială  –  în anii 1970 şi 1980 cu progrese în domeniul tehnologiei, începând de la dispozitivele electronice şi mecanice şi până la tehnologia digitală şi era digitală.
  • Cea de a patra Revoluţie Industrială; Industry 4.0. Noile tehnologii sunt incorporate în cadrul societăţilor şi chiar în copul uman, contopind lumile fizice, digitale şi biologice. Progresele tehnologice sunt înregistrate în numeroase domenii, inclusiv robotica, inteligenţa artificială, nanotehnologia, calculul cuantic, biotehnologia, imprimarea 3D şi vehiculele autonome.

În pragul celei de-a patra Revoluţii Industriale, este timpul să deveniţi INTELIGENT sau veţi rămâne în urmă….

Vizualizaţi clipul video AGV:

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii referitoare la soluţiile AGV integrate pentru proiectul dumneavoastră de ‘Fabrica Viitorului’.