Moto Guzzi optimizează producţia

moto-guzzi-it

Staţiile de lucru şi soluţiile de manipulare optimizate au contribuit la dezvoltarea locului de muncă şi permit operatorilor să obţină o productivitate mai mare.

Moto Guzzi, faimoasa companie italiană producătoare de motociclete, a fost fondat de către Carlo Guzzi and Giorgio Parodi care au proiectat prima lor motocicletă în anul 1920, cu un an înainte de înfiinţarea oficială a companiei în 1921. Primul lor model – poreclit “Normale” – a inclus un model de 500cc şi producţia acestuia a început în anul 1922. Acesta a atras rapid atenţia pieţei şi a devenit primul succes major al companiei.
Pentru a face faţă producţiei în creştere, fabrica Moto Guzzi a implementat soluţia verticală în anii 1950, cu o zonă de asamblare finală de trei etaje şi un departament de validare a produsului. Aceasta a reprezentat o mişcare pozitivă, deoarece terenul disponibil era mic ca suprafaţă, însă motocicletele erau asamblate la etajul al treilea şi erau testate pe o pistă ovală de pe acoperiş înainte de a fi coborâte din nou pe sol prin intermediul unei macarale.

MOTO GUZZI BUILDING - RED GATES AND LOGO
Moto Guzzi building – main gate

În 2015, după ce Grupul Piaggio a preluat Moto Guzzi, a fost lansat un plan pentru a redresa lucrurile odată pentru totdeauna. Clădirea istorică Mandello del Lario a înregistrat o evoluţie semnificativă. Din exterior, clădirile istorice continuă să arate la fel şi sunt prevăzute la intrare cu porţi roşii imense care prezintă cu mândrie sigla Moto Guzzi. Clădirile din al doilea rând au rămas de asemenea neschimbare, unde are loc în prezent o parte din producţia Moto Guzzi. Cu toate acestea, în interior, clădirile au fost renovate şi reorganizate şi toate liniile de producţie au fost relocate aici.

Reprezentaţii Trilogiq Italia au colaborat strâns cu Moto Guzzi pentru a crea noua linie de producţie optimizată. Echipa de proiect a primit sarcina de a efectua o analiză detaliată şi de a revizui nevoile şi activităţile operatorilor fabricii Moto Guzzi.
După finalizarea evaluării, noile posturi de lucru optimizate, personalizate cu componente modulare GRAPHIT, au fost introduse pentru a înlocui bancurile de lucru convenţionale statice. Aceasta a furnizat Moto Guzzi condiţiile de lucru ergonomice pe care le-au solicitat ca parte din programul lor de îmbunătăţire continuă. În prezent, posturile de lucru optimizate permit operatorilor să efectueze toate activităţile de asamblare fără a se întinde, lucrând confortabil şi în deplină siguranţă.

De asemenea, au fost introduse noi cărucioare de tip kitting pentru a reduce efortul depus în mutarea articolelor mai mari. Folosind tuburile din aluminiu ale sistemului GRAPHIT, a fost asigurat faptul că aceste cărucioare erau cât mai uşoare, ceea ce înseamnă că operatorii le pot muta şi manipula cu efort minim.

Compania raportează faptul că soluţiile optimizate implementate la locul de muncă au adus un plus de valoare efectiv, iar noile posturi de lucru instalate s-au dovedit deja a fi avantajoase pentru operatori, care obţin o productivitate mai mare.
Compania Trilogiq Romania face parte din Grupul Trilogiq. Oferim o gamă largă de soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de lucru, liniei de producţie şi logisticii.